V5 YENİ MENÜ YAPISINA GEÇİŞ İŞLEMLERİ

V4 altyapısında olan bir siteyi V5 yapısına geçirdikten sonra yeni menü yapısının kullanılabilmesi ve mevcut menülerin V5'e aktarılması için yapılması gereken işlemler bulunmaktadır.

İşlemler V4 sürüm olan siteleri V5'e geçirirken veya V5 ancak eski menü yapısını kullanan müşteriler için yapılmalıdır. Sıfırdan V5 kurulan siteler için herhangi bir işleme gerek yoktur.



İşlem Sonucunda Taşınacak Bilgiler

V4 sürümde kullanılan aşağıdaki sayfalar yeni menü yapısına taşınır.

1. Kategoriler > Üst Sekme Sayfası

2. Tasarım > Site Alt Kısım > Linkler

3. Tasarım > Site Alt Kısım > Kategoriler

4. Tasarım > Site Alt Kısım > Sosyal Medya İkonları



Taşıma Adımları

Aşağıdaki adımları izleyerek, başarılı bir şekilde geçişi sağlayabilirsiniz.

1. Güncel Sürüm Kontrolü : Site versiyonu en az 29721 olmalıdır. Daha düşük versiyon sitelerde önce sürüm güncellemelisiniz. V4 sürümdeki bir siteyi V5'e geçirirken de yine aynı şekilde site son sürüm olmalıdır.

2. Şablon güncellemesi : "/update/v5/menu-fix.php?run=bro" çalıştırıldığında şablonlarda eski kalan değişkenler yenileriyle değiştirilir. Bu update dosyasını çalıştırmadan önce üst kısım ve alt kısım bloklarında yeni menü kodlarının olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Siteyi son sürüme aldığınızda değişkenler otomatik olarak eklenebilmektedir. Yeni menü değişkenleri şablonda bulunuyor ise bu dosyayı çalıştırmanıza gerek yoktur.

yeni-menu2.png (204 KB)
yeni-menu1.png (172 KB)

3. Verileri aktarma : "/update/v5/v5-menu-migrate.php" çalıştırıldığında, taşınacak bilgiler kısmındaki tüm bilgiler yeni menü yapısına aktarılır. Bu update dosyasını çalıştımadan önce V5 panelinde "Tasarım > Menüler" sayfasındaki tüm menü içerikleri boş olmalıdır. Herhangi bir menünün içinin dolu olması durumunda "Menü dolu olduğu için çalıştırılamadı." uyarısı alınacaktır. 

Tüm işlemler yapıldıktan sonra, yönetim panelinden "Tasarım > Menüler" sekmesine girilip kontrol sağlanmalıdır.

Çiftleyen menüler veya eksik menüler gibi hatalar kontrol edilmelidir. 

Şablonlara yeni menü değişkenleri eklendikten sonra menü alanları boş olmasına rağmen veri taşımada hata alınıyor ise müşteriye tek seferlik menülerini V5 panelinden yeniden oluşturması önerilmelidir.