GÖRSEL ALT ETİKETİ KULLANIMI

Alt etiketi, HTML ve XHTML dokümanlarında kullanılan görsel dosyaların taranmasını kolaylaştırmak amacıyla kullanılan alternatif yazı anlamındaki etikettir. 

Alt etiketi, arama motorlarına görselin ne olduğu veya ne ile alakalı olduğunu vurgulayan metinlerdir.

Bir ”<img>” etiketi içinde bulunur, görme engelli internet kullanıcılarına ve tarayıcı botlarına görsel ile ilgili fikirler verir.

Alt etiketi aynı zamanda ekran okuyan yazılımlar tarafından da kullanılır. 

Resimlere alt etiketi eklemek arama motoru sıralamasına olumlu etkiler sağlar.

Alt etiketi eklemek; hem site içi hem de site dışı SEO’ya katkı sağlar, görsellerin site trafiğinde ayrı bir yeri vardır. Alt etiketiyle görsellerden daha fazla trafik elde edilebilir.

Görsellerin paylaşım olasılığını iki kata kadar yükseltebilir, botların taramasını kolaylaştırabilir ve yönlendirebilir, ziyaretçi trafiğini katlayabilir, ziyaretçilerin siteye girdikten sonra hemen çıkma oranları düşürülebilir.

T-Soft altyapısı ile sitenize eklenen her ürün görseline otomatik olarak alt etiketi atanmaktadır. Ürün görsellerinin alt etiketi ürün adı,marka bilgisininden oluşmaktadır.

alt-etiket1.png (217 KB)

T-Soft altyapısında gelişmiş editör kullanarak görsel eklenen (interaktif vitrin, içerik yönetimi, blog vb.) tüm alanlarda görselle birlikte alt etiketi eklenmektedir. 

alt-etiket2.png (109 KB)

alt-etiket3.png (213 KB)
"Tasarım > Blok Yönetimi" sayfasından kullanılan blokların "Şablon Dosyasını Yönet" sekmesinden eklenen görsel içeriklerinde alt etiketleri yok ise manuel eklenmelidir.

Örnek: <img src="/Data/EditorFiles/yeni-tema/3lu-blok/3lublok11.jpg" alt="İskandinav Halılar">

alt-etiket4.png (64 KB)